Author Topic: Senticon Output Failure  (Read 2459 times)

Felderburg

  • Ask me how I got this title!
  • Elite Boss
  • *****
  • Posts: 1,579
  • Personal text? What's that?
Senticon Output Failure
« on: July 12, 2015, 08:59:27 PM »
I have a lot of Sentinel files, so I moved a few of them (11) to a new folder. They had 53 costumes, of which 5 failed to process properly. I tried to extract again with just one hero, but the same costume failed on that try. Is there any way to get that costume using Senticon? Barring that, what's the best way to manually extract it somehow?




Also, I would suggest that in the instructions (http://cit.cohtitan.com/senticon/index.php) you provide a slightly more thorough explanation of "navigate there with your command prompt." Additionally, the link you have to Java is outdated - they're up to version 8 update 45, and yours links to 7 something.
I used CIT before they even joined the Titan network! But then I left for a long ol' time, and came back. Now I edit the wiki.

I'm working on sorting the Lore AMAs so that questions are easily found and linked: http://paragonwiki.com/wiki/Lore_AMA/Sorted Tell me what you think!

Pinnacle: The only server that faceplants before a fight! Member of the Pinnacle RP Congress (People's Elf of the CCCP); formerly @The Holy Flame

Felderburg

  • Ask me how I got this title!
  • Elite Boss
  • *****
  • Posts: 1,579
  • Personal text? What's that?
Re: Senticon Output Failure
« Reply #1 on: April 21, 2019, 04:11:41 AM »
So, uh...... yeah, I had this same issue. After using the command to extract all the costumes, a few didn't load. I tried an individual file where all 5 costumes failed... and they when I do it for just the one file.
I used CIT before they even joined the Titan network! But then I left for a long ol' time, and came back. Now I edit the wiki.

I'm working on sorting the Lore AMAs so that questions are easily found and linked: http://paragonwiki.com/wiki/Lore_AMA/Sorted Tell me what you think!

Pinnacle: The only server that faceplants before a fight! Member of the Pinnacle RP Congress (People's Elf of the CCCP); formerly @The Holy Flame

GuyPerfect

  • Mary Poppins
  • Titan Staff
  • Elite Boss
  • ****
  • Posts: 1,721
Re: Senticon Output Failure
« Reply #2 on: April 21, 2019, 04:58:35 AM »
I'm going to be revisiting Senticon, since it looks like we'll need one in good working order going forward. I never was quite satisfied with it...

Mastigophoran

  • Underling
  • *
  • Posts: 1
Re: Senticon Output Failure
« Reply #3 on: April 22, 2019, 01:15:05 AM »
I was able to use Senticon to extract most of the costumes from my saved data, thank you very much for making it/offering it. Without both tools, I would honestly have nothing.

However, for several of my most prized characters, I had to manually edit a copy of my Sentinel+ XMLs and guess at what parts needed to be removed. In the case I worked on tonight, it was the parts related to a Tanker's shields powerset, as well as the 2 out of 5 auras that were set to Head & Fists. I replaced the shield lines with a copy of the adjacent none lines, and changed the aura to a type from another costume which had worked, but, left the colour that had been recorded. I was then able to use this tool to export them, and I edited them from there back to 'correct' with the game's costume creator.

My assault rifle blaster also fails to export the costumes, I'm guessing the cause is going to be similar.

One (perhaps) simple option that would make the tool easier to work with would be if could let you know which parts were unknown, as that would remove a lot of the guess work.

Thanks again.

saipaman

  • Elite Boss
  • *****
  • Posts: 888
Re: Senticon Output Failure
« Reply #4 on: April 22, 2019, 02:25:11 AM »
I'm going to be revisiting Senticon, since it looks like we'll need one in good working order going forward. I never was quite satisfied with it...

Do you need examples of files that don't work?

GuyPerfect

  • Mary Poppins
  • Titan Staff
  • Elite Boss
  • ****
  • Posts: 1,721
Re: Senticon Output Failure
« Reply #5 on: April 22, 2019, 04:23:09 AM »
I have some samples on my end already that should help lead me to the resolution I need. The new program will operate in a rather different manner to the old one, and I think you guys will be pleased with it.

CG

  • Elite Boss
  • *****
  • Posts: 408
Re: Senticon Output Failure
« Reply #6 on: April 22, 2019, 03:24:37 PM »
Thanks, this is great news!

My main wasn't able to be converted either.  Unfortunately I posted in the Icon section because I failed to look for this one...

I'll try editing the XML to get rid of the things I don't need and see if that works.

CG

  • Elite Boss
  • *****
  • Posts: 408
Re: Senticon Output Failure
« Reply #7 on: April 22, 2019, 06:22:03 PM »
I did a little poking around in the XML and got the costume export to work. Here are the lines that I had problems with, in the hopes that it will be helpful.

Face: <part>V_fem_Head.GEO/GEO_Head_V_Asym_Standard !Face_Skin_V_Fem_Head_10 none 00e3e3e3 0000fdff</part>
I fixed this by replacing with:    <part>V_fem_Head.GEO/GEO_Head_V_Asym_Standard !v_sf_face_skin_head_02 Lips 0000007f 00000000</part> from another character that did import correctly.

Shirt? <part>Student_Long Student_01a Student_01b 00000000 00000000</part>
Replaced with <part>none none none 00000000 00000000</part> and corrected in Icon manually

Skirt: <part>Miniskirt_01 Plain Plain_01b 000000aa 000000aa</part>
Replaced with <part>none none none 00000000 00000000</part> and corrected in Icon manually

Maybe there's a difference between shutdown and what's in Icon now?

I hope this helps.

saipaman

  • Elite Boss
  • *****
  • Posts: 888
Re: Senticon Output Failure
« Reply #8 on: April 22, 2019, 06:29:05 PM »
Thanks for caring about fixing this problem.